21 april 2018

Geslaagde open dag en reünie

Op zaterdag 21 april organiseerde de 65 jarige Scouting Abcoude een opendag en een Reünie! Overdag waren er allerlei scoutingactiviteiten te doen met de opendag op het terrein bij clubgebouw Panderhorst. Belangstellende konden boogschieten, pannenkoeken bakken, vuurtje maken, geblinddoekt een parcours lopen, met een boot van de Zeeverkenners varen en marshmallows roosteren . De opendag was goed bezocht tijdens het mooie weer en Scouting Abcoude is er ook een aantal nieuwe leden op vooruitgegaan.

’s Avonds was er voor (oud)leden een reünie. Verschillende generaties met een Scouting Abcoude verleden kwamen op de reünie. Onder genot van een hapje en een drankje stonden ongeveer 120 (oud)leden mooie en leuke herinneringen van vroeger met elkaar uit te wisselen. Dit gebeurde buiten, bij het kampvuur of binnen bij de fototentoonstelling. En waar nodig werden er ook meegebrachte fotoboeken met elkaar gedeeld. Halverwege de avond werd er nog een online quiz gespeeld met vragen over het verleden van Scouting Abcoude.

Al snel werd duidelijk tijdens het welkomstpraatje dat Scouting Abcoude, na het uitzoeken van verschillende  archieven, langer bestaat dan 65 jaar. Maar hoe lang Scouting Abcoude ook bestaat, het is het blijf nu nog steeds een groeiende en bruisende vereniging.