6 juni 2015

Mooie zaterdag voor de zeeverkenners

Op zaterdag 6 juni was het voor de zeeverkenners prachtig weer! Er stond een lekker windje (4 bft) en er was vol op zon. Zoals gebruikelijk verzamelden de zeeverkenners op het Raadhuisplein in Abcoude om daarna gezamenlijk naar de jachthaven aan de Vinkeveense Plassen te fietsen. Dit keer was er een groot aantal van de leden aanwezig zodat zij eindelijk weer eens met alle boten naar het eiland konden. Om even de leden te trainen voor de roeiwedstrijden in het naseizoen werd er geroeid naar het eiland. Na de tocht van 1 km naar naar het eiland werd er geopend en koffie en thee gezet door de dienstbak. Tegelijk was de wilde vaart druk bezig met het opruimen van alle spullen komend van het groepsweekend en de senioren tuigden de boten op om te gaan zeilen. Er stond een perfecte wind voor bal in het zeil. Terwijl men aan het zeilen is moesten de leden proberen om ballen op te pikken uit het water en bij de andere boten in het zeil te gooien. Een erg leuk spel waarbij het ook goed opletten is voor de roerganger om eventueel een aanvaring te voorkomen. Na een uurtje werd besloten om aan te leggen aan zandeiland negen en daar werd er nog een partijtje voetbal gespeeld. Tegen half vijf keerden de zeeverkenners terug naar het eiland om af te sluiten en zeilden vervolgens ruime wind terug naar de haven. Al met al een geslaagde opkomst! Kijk voor de foto's in het fotoalbum van de zeeverkenners.