13 juni 2015

Admiraliteitsdag zeeverkenners

Op zaterdag 13 juni was er weer de jaarlijkse admiraliteitsdag op de Loosdrechtse plassen. De zeeverkenners deden dit jaar weer mee en verschenen met twee boten aan de start. 'S ochtends vroeg verzamelden de zeeverkenners al in de jachthaven want ze moesten eerst nog naar Loosdrecht varen. Een mooie tocht over de plassen en de riviertjes. De sluizen en bruggen werden vlot gepasseerd en zo kwamen ze om 11 uur aan op de Geitekaai, een eilandje in de Loosdrechtse plassen. Dit jaar was de organisatie in handen van de zeeverkenners uit Abcoude en dus werd er na de opening al snel gestart met de eerste wedstrijd. Er stond een dikke 4 bft dus een goede wind voor een wedstrijd en het was geruime tijd erg spannend. Tijdens de middagpauze werd de botenkeuring gehouden en vond de briefing plaats voor de tweede wedstrijd. Ook tijdens de tweede wedstrijd stond er nog steeds veel wind en leek Abcoude even op kop te liggen. Helaas haalden ze uiteindelijk niet het podium maar konden ze toch terug kijken op een geslaagde dag! Zie de foto's in het fotoalbum van de zeeverkenners.