Groepen en leiding

Pandergroep Scouting Abcoude wordt gedragen door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Naast de leiding die elke week opkomsten en andere activiteiten voor de jeugdleden organiseren is er een bestuur, vereniging, onderhoudscommissie, donateurs etc. Samen zorgen zij voor een proactieve, gezellige en warme groep waarbinnen jeugdleden zich kunnen vermaken en ontwikkelen. Pandergroep Scouting Abcoude staat voor iedereen open, en je staat vrij om op je eigen manier een bijdrage te leveren. Pandergroep bindt dan ook een grote groep mensen en is voor hen een belangrijk onderdeel van hun leven.

Leiding

Scouting is voor alle leeftijden! Als je de 17 bent gepasseerd is leidinggeven jouw volgende uitdaging! Samen met jouw leidingteam zorg je ervoor dat er elke week weer een hele gave opkomst wordt georganiseerd voor de jeugdleden van Scouting Abcoude. Je gaat met je speltak op kamp, begeleidt de jeugdleden in hun ontwikkeling en je doet elke week weer hele stoere dingen.

Persoonlijke ontwikkeling

Leidinggeven is vrijwilligerswerk. Je draagt bij aan de ontwikkeling van de jeugdleden en krijgt er zelf veel plezier voor terug. Als leiding krijg je de mogelijkheid om jezelf te blijven ontwikkelen. Hiervoor bestaat de zogenaamde Scouting Academy. Immers, als Pandergroepleiding ben je niet alleen lid van Scouting Abcoude, maar ook meteen van Scouting Nederland. Zowel binnen onze eigen Scouting Regio als landelijk bestaan er heel veel mogelijkheden om je persoonlijke talenten te ontwikkelen.