Welpen (7 t/m 11 jaar) Abekewalde-Horde Abcoude

Welpen zijn meisjes en jongens van zeven tot en met elf jaar, die het spel spelen volgens de richtlijnen van Scouting Nederland.

Scouting heeft voor hen een speciaal programma. Veel activiteiten staan in het teken van het Jungleboek. Welpen zijn jonge wolfjes en in de rimboe kunnen ze al hun energie en creativiteit kwijt. Het Jungleboek is het beroemde verhaal van Mowgli in de Jungle, die daar dankzij de hulp van wolven opgroeit en ondertussen van alles beleeft. Bij Scouting wordt de taak overgenomen door de leiding van de Welpen. De leiding – met namen als Baloe de beer, Bagheera de panter, Akela de Wolf en Raksha de moederwolf – stimuleert en houdt een oogje in het zeil.

Wat doen de Welpen?

Iedere opkomst hebben wij allerlei activiteiten. Deze staan vaak in het teken van het jungleboek: Door zowel met tekenen, knutselen, toneelspelen of muziek maken, individuele- en groepsspellen, creatief als wel educatief bezig te zijn, kunnen kinderen zich bij de Welpen op een speelse manier uiten. Buitenactiviteiten zijn o.a.: speurtochten maken en de natuur ontdekken, een erg belangrijk onderdeel van Scouting. De kinderen blijven niet altijd in en rondom ons verenigingsgebouw, ze gaan ook wel eens op stap, naar een zwembad, het bos, duin of strand. De welpen kunnen bij Scouting al hun energie kwijt. Ook aan verschillende sporten wordt aandacht besteed en allerlei meer en minder actieve spelletjes horen erbij.

Wanneer komen de Welpen bij elkaar?

Op vrijdagavond komen de Welpen van 19.00 tot 20.30 bij elkaar.