Zeeverkennerstroep Vikingen Abcoude (vanaf 11 jaar)

Zeeverkenners, ook wel waterscouts genoemd, zijn meisjes en jongens van 11 tot en met 18 jaar die lid zijn van Scouting Nederland. Tijdens hun opkomsten in het zomerseizoen zijn ze te vinden op de Vinkeveense plassen. Zij beschikken over een eigen onderkomen op een eiland. Met hun boten gaan ze zeilen, roeien, wrikken en doen ze vele andere leuke wateractiviteiten. Behalve dat ze veel op het water zijn zetten ze ook wel eens voet aan wal. De vele eilanden in de Vinkeveense plassen maakt het geschikt om ook landactiviteiten te doen. In de winter worden de boten onderhouden en zitten ze net als alle andere speltakken in Panderhorst.

Wat kun je doen bij de Zeeverkenners?

Bij de Zeeverkenners zal je dus veel op het water zijn. Zeilen, roeien, wrikken zijn de hoofdzakelijke activiteiten. Om elkaars krachten te meten worden er ook vaak wedstrijdjes gehouden tussen de verschillende boten. Andere wateractiviteiten die je kunt doen bij de Zeeverkenners zijn surfen, zwemmen, vlot bouwen, etc. Vaak combineren we het zeilen of roeien met een spel, bijvoorbeeld bal in het zeil of een postenspel. Maar zelfs wij houden wel eens van vaste grond onder de voeten dus ook landspellen en activiteiten komen voor. Elk jaar gaan de Zeeverkenners op kamp. Dit kamp duurt meestal tien dagen en is ergens in Nederland en bij (groot) water. Het kamp bestaat altijd uit leuke activiteiten en vooral veel gezelligheid. In de winter is het vaak te koud om op het water te zijn en daarom zitten we dan op Panderhorst. Tijdens de wintermaanden voeren we onderhoud uit aan de boten zodat deze het seizoen erna er weer fris uit zien.

Wanneer komen de Zeeverkenners bij elkaar?

Tijdens het zomerseizoen (april t/m oktober) zijn de Zeeverkenners te vinden op de Vinkeveense plassen en op het eiland ''Ahoy''. De opkomsten zijn van 12:00 tot 17:00. We verzamelen altijd op het Raadhuisplein in Abcoude waarna we fietsen naar Jachthaven Winkeloord. Vanuit de jachthaven gaan we met de boten het water op en zijn we rond 17:00 weer terug.

Tijdens het winterseizoen (november t/m maart) zijn de Zeeverkenners te vinden op Panderhorst. De opkomsten zijn dan van 13:00 tot 17:00. Tijdens deze opkomsten zullen we onderhoud uitvoeren aan het materiaal en de boten.