Bevers (5 t/m 7 jaar) ABC-Burcht Abcoude

De bevers spelen in het thema van het dorp Hotsjietonia en gebruiken hierbij hun fantasie. Dit draagt bij aan de ontwikkeling van de kinderen. In het dorp Hotsjietonia wonen allerlei verschillende mensen, waaronder Stuiter. Stuiter is een bever die dezelfde groei en ontwikkeling doormaakt als de bevers in een groep. Stuiter is een androgyn figuur, zodat zowel jongens als meiden zich met Stuiter kunnen identificeren.

In het dorp Hotsjietonia maken de bevers allerlei avonturen mee en leren ze van alles en nog wat. Ze knutselen en zingen met Keet en Fleur Kleur, ze leren dingen over de natuur bij Bas Bos en Rebbel, ze horen over andere landen bij Sterre en Steven Stroom, komen tot rust bij Noa en gaan koken met Rozemarijn. Ook met Professor Plof, Stanley Stekker is er altijd wat te beleven. De vaardigheden die kinderen bij de bevers opdoen, worden uitgebouwd bij de welpen zodat kinderen zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.

Wat doen de bevers?

Bevers houden vooral van spelen. Spelen in de natuur, sportief spelen, toneel spelen of gewoon samen spelen. Spelenderwijs ontdekken ze de wereld om zich heen. Knutselen, scheuren, schilderen en kliederen doen de Bevers ook heel graag. In Hotsjietonia is genoeg te beleven. Meestal blijven de Bevers spelen in Hotsjietonia, maar soms gaan ze op stap naar bijvoorbeeld het bos of naar een (overdekte) speeltuin.

Wanneer komen de bevers bij elkaar?

Op zaterdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur komen de Bevers bij elkaar.