Wie zijn wij?

De Zeeverkennerstroep Vikingen Abcoude is een waterscoutinggroep. Elke zaterdag in de zomer gaan we bezig met leuke activiteiten op het water of op een van de eilanden. We zijn een actieve en leuke groep met een passie voor het water. Zeilen, roeien, wrikken, jagen, knopen, vissen en dwaze sporten horen allemaal bij ons gevarieerde programma.

Hoe ziet nou een dagje zeeverkennen eruit? We verzamelen op het Raadhuisplein in Abcoude. Daar stappen we op de fiets naar de Vinkeveense Plassen. Daar hebben we in de haven een aantal Lelievletten liggen. Dat zijn mooie boten die alleen scouting gebruikt. We gooien dan de riemen uit en gaan naar het eiland 'Ahoy'. Daar eten we gezamenlijk een broodje dat we van moeders hebben meegekregen en bereiden we ons voor op de rest van de middag. Die bestaat meestal uit een zeilen of een leuk en bizar spelletje. Levend biljart, Skippyhonkbal of Mollenhooppaaltjesvoetbal zijn niet ongewoon. Daarna stappen we weer de boot in en sluiten we de opkomst. Natuurlijk fietsen we weer gezamenlijk terug naar Abcoude.

Omdat het in de winter erg koud is gaan we dan bezig met het onderhoud aan de boten en met leuke spellen op het droge. Dit doen wij op ons vertrouwde clubgebouw 'Panderhorst'. Wees gerust, daar ontbreken de leuke spelletjes niet.

Kortom, de zeeverkenners is een gezellige groep jongelui. We leren je zeilen en roeien en zorgen dat je echte zeemansbenen krijgt. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen mail dan naar zeeverkenners@scoutingabcoude.nl